Nye friske farver på væggene kan være alt, hvad der skal til for at skabe en tiltrængt forandring i dit hjem. Ganske vist er god kvalitetsmaling ikke helt billig, men det er trods alt billigere end at skifte hele dit møblement ud eller gå krig med en dyr renovering af dit køkken eller badeværelse. Det behøver ikke være svært selv at male, hvis dine vægge ellers er pæne og fri for huller og revner.

Det vigtigste for et flot resultat er, at dine vægge er gjort klar, inden du begynder at svinge penslen. Det vil sige, at overfladen på væggene skal være rene og ensartede. Maling kan ikke skjule skruehuller og ujævnheder.

Er dine vægge misfarvet af sod, skimmelsvamp eller nikotin, kan det være en god idé at starte med at vaske dem ned. Det er svært at komme nikotingule vægge til livs, så et alternativ kan være at male med en spærrende maling.

Huller i væggene skal spartles og slibes, inden du maler hen over dem. Det sikrer en jævn overflade uden synlige mærker efter gamle skruehuller.

Lyder det som hårdt og tidskrævende arbejde, kan du heldigvis altid få hjælp af en erfaren og professionel maler. Vil du gerne have klaret dit malerarbejde så billigt som muligt, må du dog selv i gang med at male, så du kun skal have udgifter til maling, pensler og afdækning. Du kan selvfølgelig være heldig at finde en billig maler i dit lokalområde, hvis du har gode kontakter.

Kender du ikke en dygtig maler, kan en nyttig taktik til at finde en billig maler være at indhente tre tilbud. Det kan du gøre ved at ringe rundt til forskellige malerfirmaer og bede dem om et tilbud på din opgave. En hurtig løsning kan også være at bestille tre tilbud online. Mange har succes med at finde en billig maler på denne måde.