Er dit gulv blevet slidt og træt at se på, overvejer du sikkert at investere i et nyt gulv. Man kan få et nyt gulv i mange forskellige prisklasser lige fra et budgetvenligt laminatgulv til det flotteste skibsplankegulv med fuger. Prisen pr. kvadratmeter kan snildt spænde fra 100 kr. til over 1000 kr. I sagens natur bliver et gulv også dyrere, jo flere kvadratmeter det drejer sig om, så det kan nemt blive en dyr affære, hvis du drømmer om det bedste af det bedste.

Har du et gammelt slidt trægulv,  kan det være, at du i stedet kan give det en opfriskning, så det igen bliver som nyt at se på. En tømrer kan fx slibe dit trægulv, hvis lakken er slidt af og der er kommet mange hakker og ridser i træet. Derefter vil det være en god idé med en efterbehandling, hvor man fx lakerer gulvet eller behandler det med olie eller sæbe alt afhængig af, hvilken træsort det drejer sig om.

Er det en lys træsort, og vil du gerne undgå, at det bliver gult med tiden, kan lud stoppe den proces. En hvidpigmenteret olie vil give lyst træ et hvidligt udseende. Generelt vil oliebehandling gøre dit gulv mere modstandsdygtigt over for snavs. Lak giver en slidstærk overflade og er samtidig nemt at holde rent.

Er dit gulv virkelig slidt, kan det være nødvendigt med en gulvafhøvling i stedet for en gulvafslibning. Når man høvler et gulv, fjerner man mere af træet, så det er primært noget man gør, hvis trægulvet er meget ujævnt og medtaget. Som oftest er det nok med en gulvafslibning. Hvor mange gange man kan slibe et gulv vil afhænge af, hvor tykt trægulvet er. Hver gang man sliber gulvet, fjerner man lidt af træet, så gulvet bliver tyndere og tyndere. Derfor kan et massivt gulv klare flere slibninger end et lamelgulv.