Savner du inspiration til, hvordan du kan få en flot have, kan en erfaren anlægsgartner hjælpe dig. En anlægsgartner med masser af viden og praktisk erfaring har et væld af idéer til, hvordan din have kan se ud uanset, om du skal have anlagt en komplet ny have i forbindelse med et nybyggeri, eller om du ønsker at forvandle din gamle have.

En anlægsgartner vil lytte til dine ønsker og stræbe efter at skabe et haveanlæg, som matcher dit behov for praktiske løsninger og dine præferencer med hensyn til valg af planter og materialer som fx fliser og træ til terrasse og hegn. Uanset om du foretrækker en enkel og overskuelig have, som kræver et minimum af pasning og pleje eller drømmer om en romantisk have med et væld af planter, blomster, stier og små hyggekroge, kan en professionel anlægsgartner planlægge en have lige efter dit hoved.

Kniber det med tiden i det daglige til at passe haven, kan løsningen være en fliseterrasse, en stor græsplæne med en tilhørende robotplæneklipper og en hårdfør ligusterhæk, som kun skal klippes en enkelt gang om året.

Skal det være så nemt som muligt for dig, kan en anlægsgartner både planlægge din nye have og udføre selve arbejdet. Havearbejde er hårdt arbejde, som giver vabler og muskelsmerter, så det kan være en god idé at overlade tilplantningen til professionelle fagfolk, hvis du ikke jubler ved tanken om at skulle i gang med at grave. Det vil formentlig gå meget hurtigere med at få skabt en dejlig have, hvis du betaler dig fra det frem for selv at finde skovlen frem fra skuret. Man kan hurtigt finde på mange undskyldninger og overspringshandlinger, hvis tanken om at grave det ene hul efter det andet ikke virker særlig tillokkende.