Er du gør-det-selv-typen, der hellere end gerne svinger penslen eller griber skruemaskinen, når noget skal fikses på dit hus, kan det være fristende også selv at give sig i kast med kloakarbejde, hvis kloakken er begyndt at skabe problemer.

Men men du skal lige slå koldt vand i blodet. Langt det meste kloakarbejde må nemlig kun udføres af autoriserede kloakmestre – det vil sige uddannede kloakmestre, som er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen til at arbejde med kloak. Det kan nemlig få katastrofale sundhedsmæssige følger, hvis kloakarbejde bliver udført forkert, så spildevand fra en husstand fx bliver ledt forkert væk.

Eneste undtagelse fra princippet om, at alt kloakarbejde kræver autorisation, er etableringen af faskiner, som leder regnvand væk fra taget på din ejendom. Arbejdet skal udføres efter de gældende love i bygningsreglementet og miljøbeskyttelsesloven.

Oplever du problemer med din kloak, skal du derfor altid tage fat i en autoriseret kloakmester. Der er mange kloakmestre, som kan hjælpe dig med opgaver som kloakservice, kloakspuling og kloakrenovering. Er du bekymret for prisen, kan du starte med at indhente nogle tilbud på kloakarbejde, så du kan få et indtryk af, hvad det vil koste dig.

Du kan ringe rundt til flere autoriserede kloakmestre i dit lokalområde og bede om et fast tilbud. Det giver dig mulighed for at sammenligne priser. Der kan sagtens være stor forskel på priserne i de tilbud, som du modtager, så der er gode chancer for at spare penge, hvis du afsætter lidt tid til at ringe rundt.

Alternativt kan du prøve at bestille tre tilbud online på kloakarbejde. Det er en nem og hurtig måde at indhente priser, inden du laver en aftale med en autoriseret kloakmester. Alt hvad du skal gøre er at give en kort beskrivelse af de problemer, som du oplever med din kloak. Derefter sender du din opgave ind, og så vil tre lokale kloakmestre med autorisation hurtigt kontakte dig med et tilbud og en pris på, hvad det vil koste, hvis de skal hjælpe dig.