Det er en god idé at fjerne det værste af den gamle maling på træværk som fx terrassen eller vinduerne, inden du giver dem et nyt lag maling. Det går ret nemt med et skrabejern, hvis skrabebladet er skarpt. Du kan skifte bladet på mange skrabejern, så sørg endelig for, at det altid er knivskarpt. Du sparer både tid og kræfter med et skarpt skrabejern.

Du behøver ikke at fjerne al maling med skrabejernet. Bare skrap det af, som du kan. Eventuelt kan du slibe det sidste maling af, inden du maler, men det er ikke strengt nødvendigt. Det vigtigste er, at der ikke sidder en masse løse flager af maling og irriterende træsplinter. Jo pænere dit træværk ser ud, inden du maler, jo pænere bliver slutresultatet.

Sidder der gammel maling på dit træværk, som du ikke lige kan få af, maler du det jo alligevel over, så det bliver dækket. Vil du skifte farve fra fx rød til hvid, skal du dog regne med, at der skal i hvert fald to lag maling til at dække den gamle farve.

Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe arbejdet med at male dit træværk an, kan du også prøve at kontakte en maler eller to og bede dem om et fast tilbud. Det kan du gøre ret nemt på nettet. Der er flere steder, hvor du kan indhente tilbud fra 3 malere på én gang ved at beskrive din opgave og måske vedhæfte et billede eller to.

Når du sammenligner de tilbud, som du modtager, skal du bare huske at være opmærksom på, om de forskellige malere fx alle inkludere udgifter til maling i deres tilbud. En maling i en god kvalitet er nemlig ikke helt billig.