Varmen stiger op ad, så vil du holde mere på varmen i dit hus, er det en god idé at efterisolere loftet. Helt op til 25% af varmen kan forsvinde op gennem loftet, hvis der ikke er loftisolering i dit hus. Mange ældre huse lider under, at der ikke ligger specielt meget isolering på loftet. Måske ligger der kun 50-100 mm, og det er alt for lidt, hvis det skal holde på varmen.

Hvor tyk den nye loftisolering skal være, vil både afhænge af, hvor meget isolering der ligger i forvejen, og hvor godt det nye isoleringsmateriale er. En erfaren isolatør kan vejlede dig om den bedste løsning til dit hus.

Sikkert er det, at mange boligejere kan spare et ganske anseligt beløb på varmeregningen, hvis de vælger at efterisolere på loftet. Ikke nok med at det oprindelig lagt af isolering ofte er alt for tyndt. Isoleringen kan også falde sammen, hvis man fx sætter papkasser direkte oven på isoleringen. Mange bruger det uudnyttede loftsrum til opbevaring, hvor de stiller ting på isoleringen. Et bedre alternativ vil være at sætte nogle hylder op, som tingene kan stå på.

Efterisolering af loftet er selvfølgelig en udgift, men den vil tjene sig selv hjem over relativt få ord, fordi varmeregningen bliver billigere. Samtidig vil husets energimærke blive bedre, hvilket er en fordel, hvis du går i salgstanker. Du kan måske få en højere pris for dit hus, og samtidig vil et bedre energimærke gøre dit hus mere attraktivt for købere.

Når dit hus holder bedre på varmen, bliver indeklimaet også bedre. Der vil være mindre risiko for fugt og kondens, som kan give grobund for skimmelsvamp. Som en ekstra bonus vil efterisolering også gavne klimaet, fordi et lavere varmeforbrug betyder, at du udleder mindre CO2.